Forum o muzyce, stylu oraz różnych poglądach.
Użytkownik
Oshare Kei to co innego =.=
oshare kei - [oshare (czasownik) ubierać się stylowo];[oshare kei- stylowy, świadomy mody- na mój rozum, po prostu lansiarski
] O.K., to jedziemy; oshare kei pojawiło się w Japonii jakoś z początkiem 2000/2001 roku, niektórzy za prekursora stylu uważają zespół Baroque i ich teledysk Anakuro film. Nurt wywodzi się z popularnego w Japonii visual kei i stanowi jego weselszą, lżejszą, radośniejszą, cudowniejszą, cudaczniejszą i bardziej optymistyczną odmianę. Widać to wyraźnie w tematach piosenek, których mottem mogłoby być always look of the bright side of life; przyjaźń, miłość, trzymamy się za ręce i jesteśmy szczęśliwi- to takie random tematy
, jeśli chodzi o samo brzmienie często, choć to nie reguła, wykonawcy inspirują się współczesnym pop-punkiem.
Jednak swoistą wizytówką jest ubranie. Lansiarze, tzn. świadomi stylutwórcy nakładają na siebie kolorowe stroje, dużo błyszczącej biżuterii [nie pogardzą plastikową, np. koralikami, poza tym plastik nie powoduje alergii... a przynajmniej nie tak często], spineczek, kocich uszek [tudzież ogonków i łapek], czasem noszą ze sobą jakieś sponiewierane maskotki albo tamagotchi. Malują się delikatnie w pastelowych odcieniach. Naturalnie.
Matematyczny wzór na oshare znalazłam na jednej ze stron, uwaga: Harajuku (fruits, decora) + Visual Kei + J-rock = Oshare Kei
Dziękuję za uwagę w tej kwestii. Możesz mnie od razu zbanować.
Użytkownik
Jarrewka : Mam rocznikowo 16. Hmm...myślę że ta 'kwestia czasu' już mnie nie dotyczy. Miałam już kilka dziewczyn, żadne 'zwątpienie' w tym czasie nie nastąpiło xdd
więc^^
Ostatnio edytowany przez Adie_BlackRainbow (2009-01-25 12:29:18)